Schoorstenen

Nieuwe schoorsteen nodig?

 

Door het grillige Belgische klimaat krijgen onze schoorstenen heel wat te verduren.
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties waarbij de schoorstenen volledig vergaan en er stabiliteitsgevaren kunnen ontstaan.

Dany Naessens verzorgt net zoals voor de ringbalken een snelle service voor het afbreken en herstellen van  schoorstenen. Dit kan gaan tot het uitslijpen van de oude voegen en deels hermetsen van de schoorsteen tot de volledige afbraak en opbouw van de schouwmantel. Ook gieten wijzelf de nodige dekstenen en plaatsen wij speciale sierdeksels.

Wij herstellen of hermetsen u schoorsteen. Wij beschikken over de nodige kennis om de juiste aansluitingen met u dak te voorzien en zorgen voor de correcte afwatering van uw deksteen. Wij raden onze klanten ook aan om een hydrofuge te laten uitvoeren door ons. Gezien de geringe m2 die een schoorsteen meestal omvat is dit een kleine meerkost die een grote meerwaarde geeft aan de levensduur van je schoorsteen.

Zoals u kan zien bij steenstrips hebben wij ook zelf een systeem ontwikkeld voor het veilig verbergen van uw aluminium schouwpijp zodat deze één geheel vormt met de bestaande woning. Deze constructie is volledig brandveilig en zeer stabiel.