gyproc plaatsen prijs

Gyproc plaatsen prijs

Steeds meer mensen laten gyproc plaatsen voor de afwerking van hun huis. Waarom? Het heeft een lage prijs, is gemakkelijk en snel aan te brengen én zorgt voor direct resultaat. Bovendien kun je het op veel verschillende manieren afwerken, waardoor het past in elk interieur!

Op deze pagina lees je meer over de prijzen van gyproc plaatsen. Je krijgt inzicht in de verschillen in de prijzen tussen een afgehangen of vrijdragend plafond en krijgt meer informatie over arbeidskosten. Daarnaast lees je welke factoren de prijs beïnvloeden en of het mogelijk is de gyprocwerken zelf uit te voeren.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes! Start nu je gratis offerteaanvraag.

Plaatsen gyproc prijs per m²

Wat kost het plaatsen van gyproc platen eigenlijk? De prijs per m² ligt rond de €25,- tot €70,-, afhankelijk van de soort gyprocwerken die je laat uitvoeren. Dit is de prijs per m² voor gyprocwerken inclusief montage. De arbeidskosten zijn een groot onderdeel van de kostprijs. Houd er wel rekening mee dat de arbeidskosten per gyproc plaatser flink verschillen. Hierdoor verschillen de prijzen per specialist.

Gyproc plafond plaatsen prijs

Wil je een vrijdragend of afgehangen plafond laten plaatsen? Voor het plaatsen van een afgehangen gyproc plafond liggen de kosten gemiddeld rond de €55,- tot €70,- per m². Deze prijs is inclusief montage. Dit wordt vooral gedaan om een verouderd plafond te verbergen.

Het plaatsen van een vrijdragend plafond heeft ook een gemiddelde prijs per m² van €55,- tot €70,-. Dit is de beste keuze als je inbouwverlichting wilt installeren of bedrading weg wilt werken.

Losse plafondplaten exclusief montage kosten ongeveer €25,- tot €60,- per m². Voor een plafond van 20 m² bedragen de materiaalkosten dus ongeveer €500,- tot €1.200,-.

Prijstabel: prijzen gyproc plafond

Soort plafond Gemiddelde prijs per m²* Bijzonderheden
Afgehangen plafond €55,- tot €70,- Incl. montage
Vrijdragend plafond €55,- tot €70,- Incl. montage
Plafondplaten €25,- tot €60,- Excl. montage

*Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw.

Prijs gyproc afgehangen plafond

De gemiddelde prijs voor een afgehangen plafond ligt tussen de €55,- en €70,- per m². Hiervan zijn ongeveer €25,- tot €60,- per m² voor de materiaalkosten, de overige kosten worden opgemaakt door de arbeidskosten.

De prijs voor het gyproc plafond is dus afhankelijk van het soort plafondpanelen dat je laat plaatsen. Zo is een spanplafond de meest voordelige optie. Kies je voor isolerende gyproc plafondpanelen, dan liggen de materiaalkosten hoger.

kosten gyproc plafond

Kosten gyproc vrijdragend plafond

De kosten voor een vrijdragend plafond liggen ook rond de €55,- tot €70,- per m². Dit is inclusief montage. Kies je ervoor om alleen de plafondplaten te bestellen, houd dan rekening met een gemiddelde prijs per m² van €25,- tot €60,-.

Deze kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren: natuurlijk het materiaal voor de gyproc platen, maar ook van het materiaal van de draagconstructie. De meeste mensen kiezen voor metal stud profielen.


Verlaagd plafond laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken


Prijs gyproc wand laten plaatsen

Wil je een scheidingswand of voorzetwand laten plaatsen met behulp van metal stud profielen? Een gyproc plaat kost gemiddeld €6,- tot €40,- per m². Bij een gyproc wand van 10 m² kost dit gemiddeld €60,- tot €400,-. Dit zijn de kosten zonder montagekosten. Ook komen hier de prijzen voor de metal stud profielen nog bij.

Een voorzetwand kost gemiddeld €25,- tot €30,- per m². Hierbij gebruikt de vakman metal stuf profielen van 55 millimeter en hebben de platen ongeveer 50 millimeter aan isolatie. Voor een dubbele voorzetwand liggen de prijzen rond de €30,- tot €35,- per m².

Voor het optrekken van een scheidingswand wordt een prijs van gemiddeld €40,- tot €45,- per m² gevraagd. Wil je liever een dubbele scheidingswand voor een betere isolatie, dan ligt de prijs rond de €55,- tot €60,-.

Prijstabel: prijs gyproc wand plaatsen

Type gyproc wand Gemiddelde prijs per m²* Bijzonderheden
Voorzetwand €25,- tot €30,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele voorzetwand €30,- tot €35,- 2 gyprocplaten met isolatie
Scheidingswand €40,- tot €45,- 55 mm profielen
Met 50 mm isolatie
Dubbele scheidingswand €55,- tot €60,- 2 gyprocplaten met isolatie
Gyproc plaat €6,- tot €40,-

*De genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing en btw.

Prijs gyproc voorzetwand plaatsen

Een voorzetwand is ideaal om een beschadigde muur te verbergen. Maar wat kost dit ongeveer? Houd bij het plaatsen van een voorzetwand rekening met een gemiddelde prijs per m² van €25,- tot €30,-. Dit is de meest simpele variant: metal stud profielen van 55 millimeter en isolatie met een dikte van 50 millimeter.

Wil je de muur beter isoleren?

Kies dan voor een dubbele voorzetwand. Dit kost gemiddeld €30,- tot €35,- per m² en bestaat uit twee lagen gyproc platen met isolatie.

prijs gyproc wand

Kostprijs plaatsen gyproc scheidingswand

De prijs voor een gyproc scheidingswand ligt rond de €40,- tot €45,- per m². Deze bestaat uit metal stud profielen van 55 millimeter met 50 millimeter aan isolatie. Zoek je juist een scheidingswand met extra isolatie, kies dan voor een dubbele scheidingswand. Dit maakt het mogelijk om extra isolatie in de spouw aan te brengen.

Een dubbele scheidingswand laat je plaatsen vanaf ongeveer €55,- tot €60,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Door een aantal van je eigen keuzes heb je een directe invloed op de prijs. Bijvoorbeeld de keuze voor de dikte van de plaat, de mate van isolatie en het materiaal voor de metal stud profielen.

Daarnaast speelt ook het tarief van de gyproc plaatser een rol. Elke vakman hanteert namelijk zijn eigen tarief, hierdoor kan de prijs per vakman tot wel 40% verschillen.

De totale prijs is afhankelijk van:

  • het tarief van de gyproc plaatser;
  • het gekozen soort gyproc plaat;
  • de dikte van de plaat én de isolatie;
  • het materiaal van de profielen;
  • de keuze voor een enkele of dubbele wand.

Verlaagd plafond laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Diverse offertes ontvangen


Afwerken gyproc prijs

Nadat de gyproc gipsplaten zijn geplaatst is het noodzakelijk om deze af te werken. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, om zo op de prijs te besparen, maar je kan het natuurlijk ook uitbesteden.

Maar wat kost de afwerking van gyproc?

Het plamuren zorgt ervoor dat de wand of het plafond volledig egaal wordt. Dit kost ongeveer €15,- tot €30,- per m². Je kunt deze daarna schilderen in de gewenste kleur: dat kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m². Behangen kost ongeveer €10,- tot €20,- per m² en is daarmee een relatief voordelig alternatief. In een vochtige ruimte is betegelen de beste optie, dit kost ongeveer €40,- tot €90,- per m², afhankelijk van de gekozen tegel.

Prijstabel: afwerking gyproc prijs per m²

Afwerking Prijs per m²*
Plamuren €15,- tot €30,-
Schilderen €25,- tot €35,-
Behangen €10,- tot €20,-
Betegelen €40,- tot €90,-
Pleisteren €15,- tot €35,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor de afwerking door een vakman.

prijs gyproc platen

Prijzen platen van gyproc

Bij het plaatsen van een vals plafond of wand, is er de keuze uit verschillende soorten gyproc platen. Elke plaat heeft zo zijn eigen eigenschappen en bijbehorende prijs. Een standaard gipsprijs van 260 x 60 cm kost ongeveer €6,-.

Soms is een standaard gipsplaat niet voldoende.

In een vochtige ruimte moet je waterwerende platen gebruiken. Deze groene gipsplaten kosten, voor de afmeting 260 x 60 cm, €15,- per stuk. Gebruik je liever platen van 260 x 120 cm, dan ligt de gemiddelde prijs rond de €25,-.

Soundblock gipsplaten zijn geluidsisolerend, en verkrijgbaar vanaf €15,- per stuk. Voor extra isolatie is Thermogyp de beste keuze, voor 150 x 150 cm betaal je €40,-. Voor een Activ’Air plaat met dezelfde afmetingen ligt de prijs rond de €15,-.

Prijstabel: prijzen gyproc platen

Gyproc platen Afmetingen Prijs* Bijzonderheden
Standaard gipsplaat 260 x 60 cm €6,-
260 x 120 cm €12,-
Groene gipsplaat 260 x 60 cm €15,- Waterwerende platen
260 x 120 cm €25,-
Soundblock gipsplaat 260 x 60 cm €15,- Geluidsisolerend
260 x 120 cm €30,-
Thermogyp Comfort 150 bij 150 cm €40,- Thermische- en geluidsisolatie
Activ’Air 150 bij 150 cm €15,- Neemt schadelijke stoffen op

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen exclusief montage en inclusief btw.

Prijs gyproc zelf plaatsen

Als je zelf de gyproc gaat plaatsen, betaal je alleen voor de platen en de rest van het materiaal. Maar houd er rekening mee dat u ook de juiste gereedschappen in huis moet hebben: heeft u deze niet? Dan kunt u ze huren of kopen, maar daardoor loopt de prijs wel verder op.

Bovendien profiteert u alleen van een verlaagd btw-tarief als u de platen door een vakman laat plaatsen. Schaft u zelf alle materialen aan, dan betaalt u gewoon 21% btw.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Kun je besparen op de gyprocwerken door ze zelf uit te voeren? In principe wel: je bespaart immers op de arbeidskosten. Maar is het een goed idee om het gyproc zelf te plaatsen?

Je kunt het beste een vakman inschakelen. Op deze manier ben je namelijk verzekerd van de beste kwaliteit. Doe-het-zelvers stuiten vaak op het probleem dat de platen niet goed aansluiten, waardoor de naden te diep zijn. Dit maakt de afwerking een stuk lastiger. Bovendien profiteer je van een verlaagd btw-tarief als je het plaatsen uitbesteedt.

Wat is de btw voor het plaatsen van gyproc>

Als je een gyproc voorzetwand laat plaatsen, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%. De overheid geeft namelijk korting op de btw als je wandbekleding laat aanbrengen of als je de woning beter isoleert. Natuurlijk zitten hier bepaalde voorwaarden aan:

  • Je huis is minimaal 10 jaar oud
  • De gyprocwerken worden uitgevoerd door een vakman
  • Het gaat om een woonhuis, niet een bedrijfspand

Meer weten over de voorwaarden? Lees dan verder op belgium.be.

prijs plaatsen gyproc

Gyproc laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Besteed het plaatsen van gyproc uit aan een vakman en profiteer van de hoogste kwaliteit: of het nu gaat om een voorzetwand of verlaagd plafond. Bovendien bespaar je gemakkelijk op de kosten!

Hoe? Start vandaag nog met vergelijken! Vul het formulier in voor een gratis aanvraag.

Vraag snel gratis offertes aan en vergelijk de verschillende prijzen. Kies de gyproc plaatser met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totale prijs. Het vergelijken van offertes is gratis en volledig vrijblijvend: dit betekent dat je nergens aan vast zit. Ook niet als je op geen van de offertes ingaat. Dus waar wacht je nog op?

Gratis offertes vergelijken