Gyprocwerken Kruibeke

Ben je bezig met verbouwen of restaureren? Met gyprocwerken werk je eenvoudig en snel je woning in Kruibeke netjes af. Lelijke wanden worden afgewerkt met wandplaten en met plafondplaten ziet je vals plafond er strak en netjes uit. Gyprocplaten worden gemaakt van gipskarton en zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en soorten. De vakman werkt het gyproc daarna netjes af door het te voegen, plamuren of te schilderen.

Op deze pagina vind je een compleet overzicht van alle gyprocwerken. Je leest bijvoorbeeld meer over het plaatsen van een vals plafond en het monteren van een nieuwe scheidingswand. Ook geven we meer informatie over de gemiddelde prijzen. Wil je weten hoe je bespaart op de kosten? Lees dan snel verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Stap 1:
Vind een gyprocwerken specialist!

Vraag met één muisklik diverse gratis offertes aan van plaatsers uit je regio.

Stap 2:
Vergelijk meerdere offertes!

Vergelijk op je gemak de ontvangen offertes van de gyprocwerkers.

Stap 3:
Bespaar tot 40% op de kosten!

Kies de gyproc specialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!Waarom kiezen voor gyproc?

Gyproc is een populair materiaal voor een renovatie en verbouwingswerken van woningen in Kruibeke. De gipsplaat, bijvoorbeeld van Habito, wordt gebruikt voor het maken van gipskartonplaten en gipsvezelplaten. Wil je bijvoorbeeld de zolder netjes afwerken? De gipsplaten zijn eenvoudig te bewerken, zagen en te plaatsen. Een perfecte afwerking van je zolderkamer! Voordeel is ook dat je er daarna er zware voorwerpen, zoals een lamp of schilderijen, aan kunt ophangen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Eenvoudig te plaatsen
 • Licht in gewicht
 • Geluidsisolerend
 • Duurzaam en brandveilig
 • Perfecte afwerking

Wil je weten hoeveel gyprocwerk precies kost? Vergelijk gratis offertes!

gyprocwerken Kruibeke

Vind een geschikte aannemer voor gyprocwerken

Wanneer je een specialist gaat inschakelen voor gyprocwerken, is het verstandig om een aantal gratis offertes te vergelijken. Het is niet nodig om contact te zoeken met allerlei bedrijven, alleen het offerteformulier invullen is al voldoende. Je ontvangt dan spoedig een aantal scherpe aanbiedingen van specialisten uit de omgeving van Kruibeke. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatiewerken en bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Bouwen of verbouwen? Gyproc plaatser Kruibeke

Ga je je woning verbouwen? Bekijk dan de mogelijkheden voor het plaatsen van gyproc door een plaatser uit de omgeving van Kruibeke. Met gyproc gaan de verbouwingswerken snel en werkt de aannemer wanden en plafonds eenvoudig af. Zo zie je niets meer van lelijke wanden met veel oneffenheden. Ook voor het plaatsen van een vals verlaagd plafond en het wegwerken van isolatiemateriaal is gyproc ideaal.

Wordt gyproc ook gebruikt voor nieuwbouwwoningen in Kruibeke?

Ja, zeker! Een nieuwbouwwoning wordt vaak casco opgeleverd. Je moet na het opleveren zelf nog vloeren en wandafwerking aanbrengen. Ook voor de afwerking van de zolderkamer is gyproc zeer geschikt.


gyproc plafond

Gyproc plafond

gyproc wand

Gyproc wand

prijs gyproc plaatsen

Gyproc plaatsen prijsOp zoek naar een gyproc plaatser uit Kruibeke?

Dit doe je door het offerteformulier in te vullen! Je weet zeker dat je niet te veel betaalt.

Gratis offertes vergelijken


Wat kosten gyprocwerken?

De gemiddelde prijs voor gyprocwerken ligt tussen de €25,- en de €70,- per vierkante meter. De prijzen zijn onder andere afhankelijk van het soort werken dat je laat uitvoeren. Zo kost het afwerken van een vals plafond rond de €55,- tot €70,- per m² en beginnen de prijzen voor een voorzetwand vanaf €25,-.

Wil je nieuwe wanden aanbrengen? Enkele wanden kosten €40,- tot €45,- per m². Dubbele wanden zijn iets duurder, want het aanbrengen duurt langer en er is meer materiaal nodig. Deze zijn ongeveer €15,- duurder per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen!

Kosten gyprocwerken?

Soort gyprocwerken Omschrijving Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafond Afgehangen of vrijdragend plafond €55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswand Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie) €40,- tot €45,-
  Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten) €55,- tot €60,-
Gyproc voorzetwand Enkele voorzetwand (55mm profilene, 50mm isolatie) €25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwand Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten) €30,- tot €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag vrijblijvende prijsoffertes aan en ontvang aanbiedingen op maat.

Gyproc plafond Kruibeke

Met gyproc is het eenvoudig om een strak en mooi afgewerkt vals plafond te krijgen. Wil je houten balken weggewerken? Geluidsisolatie plaatsen? Of ziet het plafond er niet mooi meer uit? Laat dan gisplaten plaatsen. Isolatiemateriaal wordt tegen de bovenliggende structuur aangebracht en daarna afgewerkt met de gyprocplaten. Ook leidingen en ventilatiekanalen worden netjes weggewerkt. Wil je inbouwspots in een vals plafond? Dat is geen probleem!

Welke methodes zijn er?

Er zijn twee methodes om nieuwe plafonds van gyproc te plaatsen, namelijk door vrijdragende- of afgehangen plafonds aan te brengen.

Afgehangen plafond

Een afgehangen plafond houdt in dat een specialist uit Kruibeke de gyprocplaten rechtstreeks op de plafondstructuur plaatst. Deze methode is goedkoper dan het plaatsen van een vrijdragend plafondsysteem, want er is minder materiaal nodig. De vakman gebruikt namelijk geen frame.

Wanneer is een afgehangen plafond geschikt?

Afgehangen plafonds worden voornamelijk gebruikt voor het overbruggen van grote overspanningen. Een afgehangen plafondsysteem is namelijk zeer sterk en er is geen frame nodig. Wanneer de bestaande plafondstructuur niet waterpas is, is deze methode niet altijd geschikt. Je gaat dan hoogteverschillen zien tussen de gipsplaten. Isolatie bij afgehangen plafonds kan alleen wanneer dit tussen de houten balken geplaatst kan worden of met een isolerende laag op de plaat.

gyproc plafond plaatsen Kruibeke

Afgehangen plafond plaatsen: wat is de werkwijze?

De specialist uit de regio Kruibeke plaatst de plafondplaten rechtstreeks op de bovenliggende structuur. Denk hierbij aan houten balken of beton. De platen van gyproc worden met schroeven, vijzen en pluggen vastgemaakt. De schroeven en de naden van de plafondplaten werkt hij daarna netjes af met gipsvuller. Het resultaat is een zeer strak resultaat. Voor het vullen van kopse voegen gebruikt hij vaak een muurvuller op gipsbasis, bijvoorbeeld een ABA-joint filler.

PlaGyp systeem?

Omdat het gyproc tegen de plafondstructuur geplaatst wordt, is het belangrijk dat de balken of kepers waterpas zijn. Is dit niet het geval? Dan is een PlaGyp plafondsysteem geschikt. Met dit systeem wordt er een profiel op de bovenliggende structuur geplaatst. Op het profiel komen dan de plafondplaten. In tegenstelling tot een vrijdragend plafond wordt dit systeem op de plafondstructuur geplaatst en niet op de muren. Hierdoor is het sterker.

Vrijdragend plafond

Een vrijdragend plafondsysteem is ideaal voor een verlaagd of vals plafond voor kleine ruimtes. De maximale overspanning, grootte van de ruimte, is vijf meter. Het frame voor een vrijdragend plafondsysteem is namelijk niet sterk en stabiel genoeg om grote overspanningen te maken. De gisplaten kunnen dan gaan doorhangen of zelfs breken. Omdat er een ruimte ontstaat tussen het oorspronkelijke plafondmateriaal en het gyprocplafond is deze methode zeer geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie. Voor het plaatsen van een verlaagd vrijdragend plafond gebruikt een specialist meestal een metal stud.

verlaagd plafond Kruibeke

Vrijdragend plafond plaatsen: hoe werkt het?

Een verlaagd plafond met een metal stud wordt bevestigd aan de muren. Metal stud is een lichtmetalen profiel of frame. De specialist maakt een frame waarbij de rachels, de profiellijsten, een afstand hebben van maximaal veertig centimeter. Dit is nodig voor de stabiliteit. Eerst plaatst hij de metal stud op de muren en daarna de horizontale en verticale lijsten. Op het metalen raamwerk plaatst de specialist uit Kruibeke vervolgens gyprocplaten.

Hoe werkt de vakman het plafond af?

Na het plaatsen van een verlaagd plafond zijn de naden en schroefgaten nog zichtbaar. Voor een egaal en strak resultaat is het nodig om de plafondplaten nog verder af te werken. Bijvoorbeeld met speciale voegenvuller en een gladde toplaag.

Gyproc plafond in vochtige ruimte?

De badkamer is een ruimte waar veel vocht vrijkomt. Met het maken van een verlaagd plafond in deze ruimte moet daar rekening mee gehouden worden. Er zijn speciale badkamerplafondplaten die goed bestand zijn tegen vocht. De vakman plaatst eerst metalen profielen op de bovenliggende structuur. Daarna bepaalt hij de lichtpunten, zodat hij deze direct uit de badkamerplafondplaten kan snijden. Ook legt hij elektriciteitsleidingen aan als dit nodig is. De plafondplaten worden zeer strak haaks op het frame geplaatst.


Wil je een verlaagd plafond laten plaatsen?

Bespaar tot wel 40% op de kosten van gyprocwerken door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen


Gyproc wand plaatsen Kruibeke

Eén van de meest voorkomende gyprocwerken is het plaatsen van een nieuwe valse wand. Dit kan zowel een gyprocwand zijn tegen een bestaande binnenmuur, bijvoorbeeld om deze netjes af te werken, als compleet nieuwe wanden. Omdat gyproc eenvoudig te bewerken is, is het zowel geschikt voor het afwerken van rechte en schuine wanden en wanden met veel hoeken.

De vakman gebruikt verschillende methodes voor het aanbrengen van een nieuwe voorzetwand of scheidingswand. Bijvoorbeeld gyprocwerken met een voorzetwand die rechtstreeks op de binnenmuur geplaatst wordt of met een valse wand in metalen profielen.

Ga snel naar: Voorzetwand | Scheidingswand

Voorzetwand van gyproc

Voor een voorzetwand is het belangrijk om eerst te controleren of je muurisolatie hebt of niet. Het plaatsen van een voorzetwand rechtstreeks op de binnenmuur, wordt meestal alleen toegepast bij een geïsoleerde muur. Je verliest met deze methode weinig ruimte, omdat de wanden niet veel naar binnen komen.

Een voorzetwand in een metalen profiel is handig voor het aanbrengen muurisolatie en is zeer geschikt voor oneffen muren. Daarnaast werkt de vakman eenvoudig leidingen en kabels weg achter de gyprocwand. Eventuele vocht- en schimmelproblemen moeten voor het plaatsen van de valse wand opgelost worden.

gyproc wanden plaatsen Kruibeke

Gyproc voorzetwand plaatsen: hoe werkt het?

De vakman maakt eerst de binnenmuur helemaal schoon voordat hij gaat beginnen met het rechtstreeks plaatsen van gyprocplaten. Vaak gebruikt hij daarna nog een voorstrijkmiddel bij een zuigende ondergrond of een middel voor meer grip bij een gladde onderlaag. Hij tekent daarna de gyprocplaten af op de muur, om de plaats te bepalen. Met een reilat, laser en spandraden zorgt hij ervoor dat de valse wand helemaal recht aangebracht wordt. De wandplaten worden vastgemaakt met schroeven of L-gips.

Hoe brengt de vakman uit Kruibeke een valse wand aan met een metalen frame?

Met deze methode wordt er eerst een metalen frame aangebracht op de muur. Eventueel plaatst de vakman isolatiemateriaal en een dampscherm achter de profielen. Vervolgens gaat hij verder met het plaatsen van de valse wand van gyproc met schroeven of pluggen.

Scheidingswand van gyproc

Wil je een extra kamer op de zolder creëren of een grote ruimte opsplitsen? Met een gyprocwerken is dit geen probleem. Voor het plaatsen van een scheidingswand wordt altijd een metalen frame of rachelwerk van hout opgebouwd. Ook het plaatsen van een deur in de scheidingswand is mogelijk.

Enkele of dubbele scheidingswand?

De meeste mensen in Kruibeke kiezen voor een dubbele scheidingswand. Een dubbele valse wand is beter voor het weren van geluid en warmte-isolatie. Daarnaast kun je leidingen en kabels in de valse wand wegwerken.

Gyproc scheidingswand plaatsen: wat doet de gyproc plaatser?

Eerst maakt de plaatser een frame van hout of metaal. Om de plaats van de valse wand te bepalen gebruikt de aannemer uit Kruibeke bijvoorbeeld schietlood. De verticale balken worden geplaatst met een hart-op-hart afstand (de afstand tussen het middel van de ene balk naar het middel van de volgende) van maximaal 60 centimeter. Voor het plaatsen van een deur zorgt de plaatser voor een stevige horizontale balk.

Het is belangrijk dat het frame helemaal waterpas is, want later kan dit niet meer gecorrigeerd worden. Op de onderste balken plaatst hij vervolgens dichtingsband. Dit is bevorderlijk voor de geluidsisolatie. Vervolgens zorgt de plaatser voor de leidingen, elektra en isolatiemateriaal en werkt hij alles af met gyprocplaten.

Hoe wordt een scheidingswand geplaatst?

Bekijk hoe een scheidingswand wordt gemaakt met een metalen frame!


Gyproc plaatsen Kruibeke: waarom uitbesteden?

Wil je een nieuw verlaagd plafond of wanden netjes laten afwerken? Schakel dan een vakman in voor het plaatsen van gyproc. De aannemer geeft je deskundig advies. Bijvoorbeeld of een vrijdragend verlaagd plafond mogelijk is, of dat een afgehangen vals plafond toch beter is. Daarnaast weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt aangebracht en verlopen de gyprocwerken zonder problemen.

De voordelen van een plaatser:

 • De gyprocwerken verlopen sneller dan wanneer je het zelf zou doen.
 • Je hoeft geen gereedschap aan te schaffen voor het aanbrengen van gyproc.
 • Door de ervaring van de vakmannen ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.
 • De aannemer geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden.
 • Je betaalt het verlaagde btw-tarief van 6% over de gyprocwerken.

Soorten gyproc platen: wat zijn de verschillen?

Er bestaan verschillende soorten gyprocplaten, denk aan vochtwerende platen of platen met een goede geluids- of thermische isolatie. Welke geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waarvoor het nodig is. In een badkamer heb je bijvoorbeeld platen nodig die bestand zijn tegen vocht. Badkamerplaten zijn groen van kleur, zijn meestal recht afgewerkt en vochtbestendig. Wandplaten zijn verkrijgbaar met een afgeschuinde of rechte kant.

Je hebt ook nog de keuze voor gipsvezelplaten, deze zijn sterker en stootvaster. Plafondplaten zijn dunner dan wandplaten. Dit is nodig vanwege het gewicht en het voorkomen van doorhangende platen. Meestal hebben plafondplaten niet een afgeschuinde kant, maar een ronde kantvorm.

Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Gyproc en isolatie

Gyproc is zeer geschikt in combinatie met isolatie. In een scheidingswand wordt er vaak minerale wol aangebracht voor een goede isolatiewaarde, maar er zijn ook gyprocplaten verkrijgbaar met een thermische isolatie. Deze worden vaak gebruikt voor het bekleden van een wand of het plaatsen van een vals plafond. Op de achterkant van deze platen is isolerend materiaal aangebracht. De prijs voor thermische gyprocplaten is hoger dan de standaard platen, maar je verhoogt wel het wooncomfort hiermee. De dikte van isolatieplaten ligt tussen de 3 en de 15 centimeter. Dit is voornamelijk afhankelijk van het isolatiemateriaal en de isolatiewaarde.

gyproc platen afwerken Kruibeke

Gyproc afwerken: wat zijn de mogelijkheden?

Eén van de redenen dat gyproc een zeer populair materiaal in Kruibeke is voor het verbouwen van een woning is dat het eenvoudig af te werken is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een naadloos resultaat door de naden te voegen, maar ook schilderen, pleisterwerken of behangen is mogelijk. Vaak is het nog wel nodig om de wanden en plafonds te behandelen met een voorstrijkmiddel. De vakman gebruikt één van de volgende technieken voor het afwerken van gyproc:

 • Lijmen
 • Voegen
 • Plamuren
 • Schilderen
 • Behangen
 • Betegelen


Werk wanden netjes af met gyproc!

Vul het formulier in en vind je plaatser uit Kruibeke.


Prijs van gyproc afwerking

De prijzen voor het afwerken van gyproc zijn onder andere afhankelijk van de methode die er gebruikt wordt. Behangen is één van de goedkoopste methodes, dit laat je al doen vanaf €10,- per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde kosten per afwerking. De prijs is niet alleen afhankelijk van de methode die je kiest, maar ook van de materiaalkosten. Schilderen met vochtwerende verf, bijvoorbeeld voor een badkamer renovatie, is vaak duurder dan een normale muurverf. Ook behang is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Kosten afwerking gyproc

Afwerking van gyproc Gemiddelde prijs per m²*
Plamuren Circa €15,- tot €30,-
Schilderen Circa €30,-
Behangen Circa €10,- tot €20,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en materiaalkosten. Vergelijk gratis offertes en ontvang aanbiedingen op maat.

Verlaagd btw-tarief op gyprocwerken

Voor de meeste gyprocwerken betaal je een verlaagd btw-tarief wanneer je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet je woning minstens tien jaar oud zijn, moet het gaan om een privéwoning en geen bedrijfspand en moet de factuur rechtstreeks aan jou gericht zijn. Renovatiewerken die vallen onder het verlaagde btw-tarief van 6% zijn het aanbrengen van wandbekleding, het aanbrengen van isolatiemateriaal, schilderwerken en behangen. Het verlaagde tarief geldt zowel voor de arbeids- als de materiaalkosten. Koop je zelf materiaal? Dan moet je het normale tarief van 21% betalen. Lees hier meer over op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Hoe vind ik een betrouwbare aannemer voor gyprocwerken?

Wil je gyprocwerken laten uitvoeren, maar weet je niet precies waar je op moet letten bij het inschakelen van een betrouwbare aannemer? Dan hebben wij nog een aantal tips voor je. Kijk bijvoorbeeld naar keurmerken of lidmaatschap van een brancheorganisatie. Een vestigingsattest geeft aan dat de aannemer beschikt over de benodigde vakkennis en ingeschreven is in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Al onze tips op een rij:

 • Vergelijk prijsoffertes van verschillende aannemers uit Kruibeke en lees de voorwaarden door.
 • Zoek referenties op van geschikte bedrijven en bekijk of ze beschikken over keurmerken of andere certificaten.
 • Controleer of het bedrijf ingeschreven is bij een brancheorganisatie, zoals de Vlaamse Confederatiebouw (opent in nieuw venster) en bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (opent in nieuw venster).

Met een aannemer ben je verzekert van het beste resultaat!

Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig gratis offertes voor de gyprocwerken.

Gratis offertes vergelijken


Meest recente aanvragen in de omgeving van Kruibeke

Plaatsen gyproc plafond in Sint-Niklaas.
Afwerken gyproc wanden in Ronse.
Gyproc scheidingswand plaatsen in Gent.
Gyprocwerken realiseren in Beveren.
Voorzetwand van gyrpoc in Lokeren.
Gyproc scheidingswand in Oudenaarde.
Metal stud wand in Aalst.
Gyprocwerken in Ninove realiseren.
Verlaagd gyproc plafond in Dendermonde.
Valse gyproc wand in Evergem plaatsen.

Gyproc plaatsers voor al je gyprocwerken in Kruibeke

Het voordeel van het inschakelen van een gyproc plaatser is dat de gyprocwerken snel en probleemloos uitgevoerd worden. Je zit niet in een lange verbouwing en je hoeft zelf helemaal geen gereedschap aan te schaffen. Denk hierbij aan een smetkoord, blikschaar en een boormachine. De aannemer geeft je daarnaast graag advies over de mogelijkheden. Hij weet precies of het bekleden van de wanden mogelijk is of dat je beter kunt kiezen voor metal stud. Gyproc plaatsers uit de regio Kruibeke hebben ervaring met alle soorten gyprocwerken.

gyproc plaatser Kruibeke

Besparen op gyprocwerken? Vergelijk gratis offertes!

Wil je eindelijk de zolderkamer mooi laten afwerken? Of wil je een ruimte opdelen in twee kamers? Schakel dan een plaatser uit Kruibeke in voor het monteren van wanden van gyproc. Andere gyprocwerken zijn het aanbrengen van een verlaagd plafond. Gyproc is zeer geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds, want het is eenvoudig te bewerken. Werk het na het plaatsen af door het te schilderen, behangen of te voegen.

Hoe bespaar ik op de kosten?

Dat is heel eenvoudig! Vul hiervoor het offerteformulier in. Je ontvangt spoedig een aantal offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de omgeving. Zo bespaar je tot wel 40% op de gyprocwerken. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. Start hier je gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken