Gyprocwerken Wevelgem

Wil je de zolder afwerken of het plafond verlagen? Plaats dan een vals plafond of laat andere gyprocwerken uitvoeren om je woning in Wevelgem af te werken. Een plaatser werkt bijvoorbeeld de wanden van de zolderkamer netjes af, plaats moeiteloos een nieuwe scheidingswand of een verlaagd plafond. De platen van gyproc worden gemaakt van gipskarton en zijn eenvoudig te bewerken en te plaatsen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van gyprocwerken.

Wil je weten wat de prijzen zijn voor het plaatsen van een voorzetwand? Of wat de afwerking van wanden kost? Lees dan snel verder. Daarnaast geven we je tips om te besparen en hoe je een specialist voor de gyprocwerken kiest.

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes! Start gratis offerteaanvraag!

Stap 1:
Vind een gyprocwerken specialist!

Vraag met één muisklik diverse gratis offertes aan van plaatsers uit je regio.

Stap 2:
Vergelijk meerdere offertes!

Vergelijk op je gemak de ontvangen offertes van de gyprocwerkers.

Stap 3:
Bespaar tot 40% op de kosten!

Kies de gyproc specialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!Waarom kiezen voor gyproc?

Een aannemer uit de omgeving van Wevelgem gebruikt vaak gyproc voor een renovatie. Het materiaal is namelijk eenvoudig te bewerken en te plaatsen. Voor de gyprocwerken worden speciale plafondplaten of wandplaten gebruikt van gipskarton of gipsvezel, bijvoorbeeld van Habito. Na het plaatsen werkt een vakman het eenvoudig af. Zo is een naadloze afwerking mogelijk, maar ook schilderen, behangen of stukadoren. Ook kun je er daarna schilderijen, foto’s of verlichting eraan ophangen. De belangrijkste voordelen van verbouwingswerken met gyproc:

 • Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en te plaatsen.
 • Gyprocplaten zijn licht van gewicht, brandveilig en duurzaam.
 • Uitstekend te combineren met geluids- en thermische isolatie.
 • De platen zijn eenvoudig af te werken.

Wil je weten hoeveel gyprocwerk precies kost? Vergelijk gratis offertes!

gyprocwerken Wevelgem

Vind een geschikte aannemer voor gyprocwerken

Wanneer je het offerteformulier invult, krijg je een aantal gratis prijsoffertes van specialisten uit de omgeving van Wevelgem voor de gyprocwerken. Door meerdere offertes met scherpe prijzen te vergelijken, bespaart je op de kosten. Je weet dan zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatiewerken. De besparing loopt op tot wel 40% van de totaalprijs. Deze offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Bouwen of verbouwen? Gyproc plaatser Wevelgem

Met een gyproc plaatser ben je verzekerd van een perfect resultaat. De specialist weet bijvoorbeeld precies wat er nodig is en welke methode er geschikt is. Een vals plafond kan bijvoorbeeld op twee verschillende manieren aangebracht worden: afgehangen of vrijdragend.

Wanneer heb je een gyproc plaatser nodig?

Een plaatser heb je nodig wanneer wanden wilt laten afwerken met voorzetwanden, een vals plafond wilt laten aanbrengen of wanneer je een ruimte wilt opdelen met een valse wand. Gyprocwerken vinden vaak plaats in oudere woningen, maar ook in nieuwbouwwoningen om alles netjes af te werken.


gyproc plafond

Gyproc plafond

gyproc wand

Gyproc wand

prijs gyproc plaatsen

Gyproc plaatsen prijsHeb je een vakman nodig voor gyprocwerken?

Vind eenvoudig de beste plaatser uit Wevelgem door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken


Wat kosten gyprocwerken?

Voor gyprocwerken moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €25,- tot €70,- per vierkante meter. De totaalprijs voor gyprocwerken is afhankelijk van het soort werken dat je laat uitvoeren en de oppervlakgrootte. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs is.

Het plaatsen van een vals plafond kost ongeveer €55,- tot €70,- per m² en het plaatsen van een voorzetwand ongeveer €25,- tot €35,- per vierkante meter. Een nieuwe scheidingswand heb je al vanaf €40,- per vierkante meter. Al deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en materiaalkosten. In de prijstabel vind je alle gemiddelde prijzen.

Kosten gyprocwerken

Soort gyprocwerken Omschrijving Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafond Afgehangen of vrijdragend plafond €55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswand Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie) €40,- tot €45,-
  Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten) €55,- tot €60,-
Gyproc voorzetwand Enkele voorzetwand (55mm profilene, 50mm isolatie) €25,- tot €30,-
Gyproc voorzetwand Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten) €30,- tot €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag vrijblijvende prijsoffertes aan en ontvang aanbiedingen op maat.

Gyproc plafond Wevelgem

Gyproc wordt vaak gebruikt voor het plaatsen van een verlaagd of vals plafond. Het resultaat is een strak en egaal verlaagd plafond. Daarnaast is het ideaal om leidingen, ventilatiekanalen en buizen voor elektra in weg te werken. Daarnaast plaatst de specialist er moeiteloos inbouwspots of andere verlichting in.

Afhangend of vrijdragend plafondsysteem?

Er zijn twee methodes om een vals of verlaagd plafond te maken met gyproc. Namelijk door de plafondplaten rechtstreeks op de bestaande plafondstructuur aan te brengen (afgehangen methode_ of door middel van een metal stud (vrijdragende methode). Een afgehangen plafondsysteem zonder frame heeft vaak de voorkeur, want dit is stabieler en geschikt voor grote overspanningen.

Afgehangen plafond

Wanneer de plafondplaten rechtstreeks op de bestaande plafonds worden geplaatst, spreken we van afgehangen plafonds. Deze methode is door de stevigheid ook geschikt voor grote overspanningen, omdat het stabiel en sterk is. Nadeel is wel dat de bestaande plafondstructuur waterpas moet zijn. Wanneer dit niet het geval is, is een PlaGyp-systeem geschikt. Corrigerende profielen worden dan eerst op de houten balken of het beton geplaatst. Wanneer je ook isolatiemateriaal wilt laten aanbrengen, is dit alleen mogelijk met speciale isolerende gipsplaten of met isolatiemateriaal tussen de houten balken. De voordelen van een afgehangen plafondsysteem:

 • Zeer geschikt voor grote ruimtes.
 • Het plaatsen van een vals plafond gaat snel.
 • Verbetering van de akoestische en thermische isolatie.

gyproc plafond plaatsen Wevelgem

Afgehangen plafond plaatsen: wat is de werkwijze?

Een vakman bevestigt de plafondplaten rechtstreeks op de bovenliggende plafondstructuur. Deze platen van gyproc worden recht of haaks op de houten balken geplaatst. De methode is afhankelijk van de hart-op-hard afstand van de balken. Voor het bevestigen gebruikt een aannemer pluggen, vijzen en schroeven. Na de plaatsing werkt hij alles netjes af met een speciale ABA-joint filler of renovlies. Dan krijg je een mooi strak resultaat zonder zichtbare naden.

Wat is de werkwijze met een PlaGyp-systeem?

Een PlaGyp-plafondsysteem wordt gebruikt wanneer het plafond niet helemaal waterpas is. Dit bestaat uit een metalen profiel dat rechtstreeks op de bovenliggende structuur wordt geplaatst. De aannemer uit Wevelgem maakt daarna de plafondplaten vast op het profiel. Deze methode is niet hetzelfde als een vrijdragend plafond, want het frame wordt op de bovenliggende structuur vastgemaakt en niet aan de muren.

Vrijdragend plafond

Wanneer een afgehangen plafond niet mogelijk is, bijvoorbeeld doordat het plafond niet waterpas is of wanneer je de plafondhoogte wilt verlagen, is een vrijdragend plafond een goed alternatief. Deze methode is echter alleen geschikt voor een verlaagd plafond in kleine ruimtes. De maximale overspanning is vijf meter, daarna kan het plafond gaan doorzakken door het gewicht.

Wat is de minimale plafondhoogte?

In Vlaanderen houdt men en minimale hoogte aan van vloer naar plafond van 2,5 meter in de woonkamer en de keuken en 2,4 meter voor de slaapkamer en badkamer.

verlaagd plafond Wevelgem

Vrijdragend plafond plaatsen: hoe werkt het?

Voor een vrijdragend verlaagd plafond maakt de aannemer eerst een lichtmetalen frame, dit wordt ook wel metal stud genoemd. De profielen zitten niet vast aan de bovenliggende structuur, maar aan de wanden. De maximale afstand tussen de horizontale en verticale profiellijsten van de metal stud is veertig centimeter. Op het metalen raamwerk worden vervolgens de plafondplaten, bijvoorbeeld van Habito, vastgemaakt.

Wil je ook plafondisolatie laten aanbrengen? Een verstandige keuze! Je voorkomt zo warmteverlies en bovendien werkt het ook uitstekend tegen geluidsoverlast van boven. Het isolatiemateriaal wordt boven het frame aangebracht.

Gyproc plafond in vochtige ruimte?

Voor gyprocwerken voor een badkamer renovatie gebruikt een vakman uit Wevelgem speciale gyprocplaten. Deze zijn groen van kleur, vochtbestendig en watervast. Omdat de badkamer een vochtige ruimte, zijn de standaard gipsplaten niet geschikt.

De groene badkamerplafondplaten worden meestal met profielen op het bestaande plafond aangebracht. Voor de gyprocwerken bepaalt de aannemer uit Wevelgem eerst de plaatsen voor lichtpunten en ook werkt hij alle leidingen en elektra netjes weg.


Besparen op de kosten van een verlaagd plafond?

Dit doe je eenvoudig door gratis offertes van specialisten uit Wevelgem te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen


Gyproc wand plaatsen Wevelgem

Gyproc wordt gebruikt voor het plaatsen van voorzetwanden voor bestaande muren, maar ook voor het maken van nieuwe wanden. Er zijn verschillende methodes voor het aanbrengen van gyproc, bijvoorbeeld rechtstreeks op de wanden of met een profiel.

Waarom wanden van gyproc?

Gyproc is zeer geschikt voor het afwerken van lelijke wanden en muurisolatie. Het materiaal is licht, maar erg sterk. Hierdoor kun je op de valse wand naderhand ook gewoon verlichting of andere voorwerpen aan ophangen.

Ga snel naar: Voorzetwand | Scheidingswand

Voorzetwand van gyproc

Zijn de binnenmuren erg beschadigd? Met een voorzetwand worden alle oneffenheden netjes weggewerkt. Voorzetwanden zijn ook ideaal om isolatiemateriaal, kabels en leidingwerk weg te werken. Een voorzetwand kun je na het plaatsen afwerken met behang, voegwerk, verf of met pleisterwerken.

Welke methodes zijn er?

Er zijn twee methodes om een voorzetwand te plaatsen, namelijk rechtstreeks op de bestaande binnenmuur en met een frame. Het voordeel van rechtstreekse plaatsing is dat de muren niet veel naar binnen komen. Deze methode is echter alleen geschikt voor geïsoleerde muren. Is de muur niet geïsoleerd? Dan is plaatsen met profielen van hout of metaal (metal stud) geschikter, dan kun je direct muurisolatie laten aanbrengen.

gyproc wanden plaatsen Wevelgem

Gyproc voorzetwand plaatsen: hoe werkt het?

Eerst bekijkt de aannemer of er geen vocht- of schimmelproblemen zijn. Deze problemen moeten van tevoren opgelost worden, anders wordt het steeds erger en worden de wandplaten aangetast. Voor een rechtstreekse plaatsing gebruikt de specialist L-gips voor gyprocwerken om de wandplaten vast te maken. Bij een zuigende ondergrond brengt hij daarom eerst een voorstrijkmiddel aan, anders neemt de muur te veel gips op. Een andere methode is met behulp van een frame van hout of metaal. Deze worden vlak voor de binnenmuur geplaatst. De wandplaten worden vastgemaakt met pluggen, vijzen en schroeven op het frame.

Scheidingswand van gyproc

Gyproc is zeer geschikt voor het maken van een scheidingswand. Bijvoorbeeld wanneer je een extra kamer wilt realiseren op de zolder. Voor een scheidingswand is het nodig om metalen of een houten frame te maken, dit noemen we ook wel rachelwerk. Je kunt een dubbele of een enkele scheidingswand laten plaatsen.

Een dubbele valse wand is iets duurder, maar geeft een steviger resultaat en heeft een hogere isolatiewaarde voor warmte en geluid. Bepaal van tevoren waar je verlichting, stopcontacten en lichtschakelaars wilt plaatsen. De gaten hiervoor worden dan direct uit de wandplaten gezaagd.

Gyproc scheidingswand plaatsen: wat doet de gyproc plaatser?

Voor het plaatsen van een nieuwe scheidingswand is het nodig om eerst een metalen of houten frame te maken. Het is belangrijk dat deze waterpas staat, hiervoor gebruikt de plaatser loodlijnen. Een scheef frame kan later niet meer gecorrigeerd worden. Eerst plaatst hij de verticale profiellijsten. De maximale hart-op-hart afstand (de afstand van het middel van de ene balk naar het midden van de volgende balk) voor deze lijsten is 60 centimeter. Daarna plaatst de vakman leidingen, elektra en isolatiemateriaal. Op het frame schroeft hij vervolgens de wandplaten vast voor de valse wand.

Hoe wordt een scheidingswand geplaatst?

Bekijk hoe een scheidingswand wordt gemaakt met een metalen frame!


Gyproc plaatsen Wevelgem: waarom uitbesteden?

Het is best om een vakman uit de omgeving van Wevelgem in te schakelen voor het plaatsen van gyproc. De aannemer weet bijvoorbeeld precies wat er nodig is, zorgt dat alles waterpas is en welke methode geschikt is voor jouw woning. Zo kan een plafond afgehangen of vrijdragend geplaatst worden en is het bekleden van een valse wand met gyproc niet altijd mogelijk. Bovendien gaan de gyprocwerken een stuk sneller dan wanneer je het zelf zou proberen.

Profiteer ook van de volgende voordelen:

 • Je krijgt deskundig advies over de mogelijkheden voor het verbouwen van je woning in Wevelgem.
 • De gyprocwerken verlopen door de ervaring van de specialisten snel en probleemloos.
 • Je weet zeker dat de valse wand of het plafond op de juiste manier is aangebracht.

Soorten gyproc platen: wat zijn de verschillen?

Voor het afwerken van wanden of een plafond worden verschillende soorten en afmetingen gyprocplaten gebruikt. Voor een badkamer gebruikt een vakman groene watervaste platen die bestand zijn tegen vochtige ruimtes. Deze platen zijn niet nodig voor het afwerken van wanden in de woonkamer of op de zolder.

Hiervoor worden speciale wandplaten gebruikt, meestal met een afgeschuinde of rechte kant. Platen met een afgeschuinde kant zijn eenvoudiger af te werken met voegmiddel. De dikte van plafondplaten is minder dan die van wandplaten en ze zijn lichter. Anders zou het plafond kunnen gaan doorhangen.

Meestal worden er gipsplaten gebruikt, maar er bestaan ook gipsvezelplaten. Deze zijn iets sterker, maar ook duurder.

Gyproc en isolatie

Met isolatiemateriaal voorkom je warmteverlies. Zo verhoog je je wooncomfort en profiteer je van een lagere energierekening. Gyprocwerken zijn uitstekend te combineren met het aanbrengen van isolatie. Dit geldt zowel voor thermische isolatie als voor geluidsisolatie. Voorkom bijvoorbeeld geluidsoverlast van boven met een vals plafond met isolatie!

Hoe wordt isolatie aangebracht?

Er bestaan gisplaten waarbij er isolatiemateriaal is aangebracht aan de achterkant van de platen, maar vaak wordt er ook apart isolatiemateriaal gebruikt. Bijvoorbeeld minerale wol, EPS-platen of pur-schuim. Het isolatiemateriaal wordt dan achter het frame aangebracht, maar ook tussen de houten balken of metal stud.

gyproc platen afwerken Wevelgem

Gyproc afwerken: wat zijn de mogelijkheden?

Eén van de voordelen van gyproc is dat je het eenvoudig kunt afwerken. Een plaatser uit Wevelgem voegt de naden bijvoorbeeld met een speciale gipsvuller of met stroken vliesbehang. Hiermee krijg je naadloze wanden en plafonds. Meestal is het voegen ook nodig voordat je het laat schilderen of behangen, dan krijg je een mooier resultaat. Een badkamer kan je ook laten betegelen. Voor schilderen en behangen is het vaak nodig om de wanden en plafonds eerste te behandelen met voorstrijkmiddel. Kies uit één van de volgende afwerkingen:

 • Lijmen
 • Voegen
 • Plamuren
 • Schilderen
 • Behangen
 • Betegelen


Nette gyproc wanden in je woning?

Met een specialist uit Wevelgem krijg je een prachtig resultaat!


Prijs van gyproc afwerking

Wil je het gyproc afwerken na het plaatsen? De prijs is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de methode die de vakman uit Wevelgem gebruikt voor de afwerking. Plamuren kost bijvoorbeeld tussen de €15,- tot €30,- per vierkante meter. Wil je een muur van 15 vierkante meter laten behangen? Houd dan rekening met een prijs vanaf €150,-. Behangen kost namelijk tussen de €10,- tot €20,- per vierkante meter. Schilderen kost ongeveer €30,- per m². Is je woning ouder dan tien jaar? Dan betaal je voor de meeste soorten muurafwerking het verlaagde btw-tarief van 6%.

Kosten afwerking gyproc

Afwerking van gyproc Gemiddelde prijs per m²*
Plamuren Circa €15,- tot €30,-
Schilderen Circa €30,-
Behangen Circa €10,- tot €20,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en materiaalkosten. Vraag vrijblijvende prijsoffertes aan en ontvang aanbiedingen op maat.

Verlaagd btw-tarief op gyprocwerken

Voor het afwerken van wanden met gipsplaten betaal je een verlaagd btw-tarief van 6% over de arbeids- en materiaalkosten. Koop je zelf het materiaal in? Dan betaal je het normale tarief van 21%. Ook voor renovatiewerken zoals schilderen, behangen en het aanbrengen van isolatiemateriaal betaal je het lagere btw-tarief. Eén van de voorwaarden is dat je woning minstens tien jaar oud moet zijn. Daarnaast moet het gaan om een privéwoning en niet een bedrijfspand en moet de eindfactuur aan jou (de eindgebruiker) gericht zijn. Ga naar de website van de Federale Overheidsdienst Financiën voor meer informatie.

Hoe vind ik een betrouwbare aannemer voor gyprocwerken?

Wanneer je het offerteformulier invult, ontvang je een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van aannemers uit de regio Wevelgem. Wij hebben nog een aantal handige tips voor je om de beste aannemer te kiezen. Dit zijn onze tips:

 • Zoek referenties op van de aannemers op internet. Bekijk daarnaast of ze beschikken over certificaten of keurmerken voor gyprocwerken.
 • Controleer of de aannemer ingeschreven is bij een brancheorganisatie zoals de Vlaamse Confederatiebouw (VCB) (opent in nieuw venster). De leden van de VCB moeten voldoen aan strenge eisen.
 • Een onderneming dat is ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (opent in nieuw venster) is financieel gezond en beschikt over de benodigde vakkennis.
 • Let bij het vergelijken van offertes op de prijzen en de voorwaarden.

Bespaar op de kosten voor gyprocwerken!

Door offertes van aannemers uit Wevelgem te vergelijken bespaar je tot wel 40%.

Gratis offertes vergelijken


Meest recente aanvragen in de omgeving van Wevelgem

Plaatsen gyproc plafond in Oostende.
Afwerken gyproc wanden in Waregem.
Gyproc scheidingswand plaatsen in Roeselare.
Gyprocwerken realiseren in Harelbeke.
Voorzetwand van gyrpoc in Menen.
Gyproc scheidingswand in Brugge.
Metal stud wand in Wevelgem.
Gyprocwerken in Izegem realiseren.
Verlaagd gyproc plafond in Kortrijk.
Valse gyproc wand in Ieper plaatsen.

Gyproc plaatsers voor al je gyprocwerken in Wevelgem

Geen zin om in een lange verbouwing te zitten? Wil je er zeker van zijn dat de valse wand waterpas staat of dat de juiste techniek wordt gebruikt voor een vals plafond? Schakel dan een plaatser in voor de gyprocwerken. Door de vakkennis en ervaring van de specialisten verlopen de gyprocwerken snel en probleemloos. Bovendien hoef je zelf helemaal geen gereedschap zoals een boormachine of blikschaar aan te schaffen. De vakman geeft je ook graag deskundig advies over de mogelijkheden en geschikte plaatsingsmethodes.

Hoeveel btw moet ik betalen?

Over gyprocwerken betaal je het verlaagde btw-tarief van 6%, mits je woning ouder is dan 10 jaar. Zo bespaar je aanzienlijk op de kosten voor de gyprocwerken. Een andere voorwaarde is dat het moet gaan om een privé-woning en dat de facturen aan jou, de eindgebruiker, gefactureerd zijn. Lees er meer over op financien.belgium.be.

gyproc plaatser Wevelgem

Besparen op gyprocwerken? Vergelijk offertes!

Een plaatser werkt de wanden van de zolder netjes af met gyproc. Of hij brengt vakkundig een verlaagd plafond aan. Andere gyprocwerken zijn het plaatsen van een valse wand, bijvoorbeeld om een extra kamer op de zolder te realiseren. Gyprocplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en zijn eenvoudig af te werken.

Besparen op de kosten? Zo doe je dat: start direct je gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in om een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van gyprocwerkers uit de omgeving van Wevelgem te ontvangen. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies de beste specialist. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt en bespaart tot wel 40%.

Gratis offertes vergelijken